Music Monday [Smosh]

Jag har alltid gillat roliga sånger, när jag var yngre lyssnade jag och brorsan på finska bandet Sleepy Sleepers.

Ett par år sedan blev jag beroende av bandet Lonely Island, vilket ledde till min nya beroendehet: Smosh.

Smosh, är två män som gör ”college humor” Youtube videon.  Deras humor är kontroversiellt, men det klickar helt med min dumma hjärna. Så istället för att skriva helt fr mycket om dem visar jag till er mina favorit videon av dem:

Alla videon hittar ni på: www.youtube.com/Smosh

xoxo

 

Rolig ny heminredning

Idag hade jag tråkigt och MÅSTE hitta på något att göra, så jag gjorde detta:

Så det första projektet, alltså fixa byrån som har mitt makeup. Är helt nöjd att jag fått allt i ordning, och nu behöver jag bara en spegel överom och jag är done.. Hela vårt sovrum behöver en makeover, men har iaf en liten del OK. 
 
Det andra jag gjorde var att jag ÄNTLIGEN hittade en användning till mina alla mynt jag sparat undr åren. Min kollektion har pengar ända från 60-talet till nu, så ville visa dem på ett roligt sett. Så för att mitt IKEA skrivbord har roliga små öppningar, hitta jag på att göra såhär till en öppning. Min lilla skatthörna, haha.

Nu skall jag laga min mat till imorgon. Ha det bra!

xoxo
 
 
 

Lite bilder från Israel/Jordanien

Okej, jag skrev att jag skulle skriva mer om Israel när jag var tillbaka i Finland, men gissa om jag har hunnit göra mycket? NEJ. Dessutom tog min lathet över, och har typ bara tittat på Family Guy.

Så ÄNTLIGEN här är ett par bilder från Israel.

 
Jag hade grymt skoj med mamma på vår lilla "rymma julen"- resa, och tur att vi var i ett judiskt land, nästan inget juligt någonstans. Om ni inte visste så är jag och mamma ganska anti-jul, och när chansen kom att rymma, tog vi tag i det. 
Jordanien var litet intressant för mig, jag hade aldrig vart i ett muslimskt land, och det var tur att jag läst om olika kulturer. Hade ibland nog litet "var är min man" känsla, men den dog ut ganska snabbt, alla var super trevliga.

Tänkte tipsa dock om ett par saker ni måste komma ihåg i Israel:

1. Ditt pass måste vara i kraft ännu i 6 månader EFTER ATT NI KOMMER TILLBAKA TILL HEMLANDET
2. Kom ihåg vad ni gjorde när ni var i Israel, det kommer ofta frågas
3. Vem reser du med? 
4. Ta inte något gratis från någon, det kan innehålla nåt olaglit
5. Bli inte rädda av mängden vapen
6. Stor del av Israeliter håller inte med om vad som händer i landet

Annars jätte roligt land, och VARMT, jag har än kvar av min solbränna. Saknar egentligen tillbaka till landet, bara för att jag inte på länge haft en möjlighet att vara med min mor. Saknar ju kvinnan!
Somtur har jag mina minnen.

xoxo
 



 
 
 
 
 

Friday movie night[Star wars episode 4 &5]

Redan när jag gick på lågstadiet blev jag en total freak för Star Wars, och detta var tack vare att episod 4 kom på TV. Efter det blev jag, och är ännu idag en Star Wars nörd. Därför kommer mina fredags filmer fokusera nu i 3 veckor framåt på alla 6 Star wars filmerna.
Måste pointer att jag är medveten om att det finns ritade versionen, men här fokuserar jag bara på de tre original filmerna.

Star Wars (1977)
Luke är en vanlig ung man som slumpmässigt köper 2 droider som gått igenom redan ett strid. När en av droiderna rymmer för att för ett meddelande till en föredetta Jedi-mästare(Obi-Wan Kenobi), lär sig Luke att hans far var Jedi. Luke bestämmer sig att även han vill bli Jedi, och går med Obi-Wan för att rädda prinsessan Leia från onda Sith lorden Darth Vader.

(herregud vad jag förklara nördigt handlingen)

 Jag anser att filmen måste ses för att förstå den, och rekomenderar starkt till människor som gillar action och sci-fi blandat med fantasi. Dessutom kan inte allt förklaras genom att skriva om det på en blogg, redan jag skulle vilja förklara grymt mycket, men ingen kommer att orka läsa när jag börjar rabla upp.

Filmen har en viss charm i sig, och musiken är otoligt vacker och passande till alla moment.

(Kom sen ihåg att detta är en personlig åsikt)
9½/10

Star Wars Episode V: Empire Strikes back
Efter att Imperiet attackerat nya rebell basen, vilket får rebellena att fly, bestämmer sig Luke att följa Obi-Wans önskan, och söker upp master Yoda för vidare träning. Hans vänner blir jagade av Darth Vader som försöker fångata dem för att nå Luke. När Luke flyger för att rädda sina vänner, upptäcker vi den första tvisten i berättelsen.

Som jag skrev tidigare är handlingen ganska svår att förklara, iaf för mig. MEN, jag älskade tvisten i slutet. Dessutom är jag helt kär i hur söt Yoda är, och grym!
I denna del av filmerna lär vi oss lite närmare vem Darth Vadfer är. Denna filmdel har även den lilla romansen i spel samt komiska tvister.

Problemet dock i denna del var för mig, att denna del blir ibland litet långtråkig, och svår att hålla koncentrationen på, och jag fick greppet på allt efter ett par gånger att se igenom filmen.

8/10

Att älska en kvinna

Hej,

börja undra här under kvällens gång, älskar ni er bästa vän? Jag menar jag vet att ni är nära, gört allt tillsammans, men nälskar ni varandra?
 
Jag kan stolt säga att jag älskar min bästa vän, oromantiskt förstås. Jag och min bästis är nära, alltså super nära, vi är i den stadien att vi inte behöver säga nåt åt varandra utan att veta vad den andre menar. Vi kan vara långa tider bort från varandra, men när vi träffas, då är helvete lös och allt är som alltid.
somom ni inte skulle ha sett denna bild förut

Flera gånger har vi nog fått höra att vi två är udda, våra pojkvänner är två som har pointerat detta. Dessutom har min bästis pojkväns vänner sagt att vi är helt udda. Vi är som systrar från olika föräldrar, helt på samma nivå.

Kärleksdeklaration? Ja det var det.

Saknar dig Johhen, om 6 månader kommer jag till Italien igen!

Din lilla galna runda boll du kallar bästis och:
 

 

Kära dagbok, jag vill sluta röka!

Kära dagbok,
 
idag har jag jobbat, sen gick jag till butiken och köpte godis, farväl banttis. Idag bestämde jag mig även att tiden är inne för mig att sluta röka. Därför beställde jag en elektronisk cigarett åt mig som kommer inom en vecka. Efter den dagen vill jag aldrig gå till butiken för att köpa mina LM blå. 

Saken är den att jag försökte sluta röka första gången 2008, då var jag 18, då förskte jag med totalstop. 3 månader senare hade jag igen tobaken under läppen. Andra gången jag försökte sluta var 2010, då försökte jag med nikotin tuggummi, jag försökte i 2 dagar, men märkte sedan att jag inte kan använda det tack vare att jag fick en mystisk allergisk reaktion. 
Nu har det blivit tid för mig att göra mitt sista "billiga" försök, frrän jag skaffar åt mig pillren som får tobaken att smaka illa. Jag lovade mig själv, att 2014 slutar jag röka för flere orsaker:

1. Börjar ha svårt att andas när jag är på gym
2. Min hy tycker INTE om mitt rökande
3. HÄLSA
4. Jag har diskuterat med min Alex, och om några år vill vi bli föräldrar, jag vill inte ha ett nikotinberoende barn
 
Dessutom vinner jag sjukt mycket tid och pengar med detta beslut.

Wish me good luck!

xoxo
 

Music Monday [DGM]

Jag började lyssna på denna band förra sommaren jag var och hälsa på mina vänner I Italien. Själva introduktionen gjorde mr. Gasoline (namnet håller jag gömt) som gav mig deras skiva. Jag var i sommras i Italien hela 9 dagar, och det allt gick ut på great heavy musik och DGM.

Efter sommaren har jag inte kunnat sluta, och deras sånger är nu djupt i mitt hjärta. Därför bestämde jag mig i oktober att skaffa deras nyaste album Momentum. Jag älskar det progressiva soundet, hur Simone Mularoni är killer med gitarren och Mark Basiles fantastiska röst. Faktist en ny favorit.

Okej, jag vet att bandet later otroligt mycket som Symphony X, men bryr mig inte egentligen för tillfället.

Om ni gillar metal, uppmanar jag er till att “check this band out”

xoxo
 

The no bra day

Har ni sådana dagar som ni bara tänker "screw it" och sitter hemma i bara pyjamas utan BH och slappar? Idag har jag en sådan dag. 
 
Har inte gjort nästan nåt, bara suttit hemma och druckit te (har litet flunssa), samt skrivit klart ett par schemalagda inlägg. Är jätte nöjd att jag har iaf gjort nåt.

Dessutom har jag hittat en ny favorit att äta som morgonmål; turkisk youghurt och bär=SUPERGOTT!
 
Nåja nu tycker jag har rabblat tillräkligt. Skall ännu skriva klart en hel del inlägg före jag ramlar tillbaka till filmlandet. 
Hoppas ni har ett skönt veckoslut!
 
xoxo
 

Friday movie night [Phantom of the opera & Funny face]

(Lite försenat, sorry!)

Phantom of the opera(2004) 

Ett musikalist geni med horribellt utséende blir kär I en ung operasångerska. Allt detta sker i 1800-tals Opera hus.

 

Jag har sett denna film bara 2 gånger i mitt liv, när jag köpte filmen 2005 och för att skriva dennna recension. Jag kom på att jag hade kalla kårar genom hela filmen.

Jag tror att det är faktorn att man vet inte vem man vill att vinner sångarens kärlek och att man tycker synd om fantomen, sångerna har ett slags ”oomph”, de är bara otroligt bra och låt mig drägla en stund.... Gerard Butler (men varför fan måste han puta på läpparna hela tiden?)

Om ni gillar musikaler, älskar ni denna film.

9½/10

 

Funny face (1957)

En ny model föds när hon råkar jobba I en bokbutik var en modetidning har fotografering.

Älskar Audrey Hepburn, hon är bara så härligt oskyldig. Har egentligen inget speciellt att säga om filmen, bara att denna film är en ”oldie” och värt att se..

9/10

Försening

Hej,
 
jag märkte att jag hade inte lagt ett friday movie night inlägg som schemalagt och inte ens skrivit den än, så tyvärr får ni nu vänta till senare eller imorgon för den. Har vart otroligt stressad idag och sovit tills nu, så är ännu litet yr. Lovar att skriva mer snart(eller imorgon)
 
xoxo
 

Friday movie night [Grease & Moullin Rouge]

Dessa första veckorna av "Friday movie night" är till ära av musikaler.

Grease (1978)

Sandy hade en romantisk sommar med Danny. På hösten byter Sandy skola, och får reda på att Danny är i samma skola, men Danny är inte den romantiska unga mannen som hon lärde sig känna.
Kommer Danny att kunna upprätthålla sin ”bad boy image” och dejta Sandy, eller måste han ändra sin personlighet helt och hållet?

Oh, vad jag älskar musikaler ibland!

Denna film får mig alltid att le, bara för de roliga sångerna och kroppsspråket skådesspelarna har, därför har denna film vart en av mina favoriter redan i 10 år. I ärlighetens namn, är denna film litet ”rosa molnig” och därför kan vissa börja må illa av romansdelen av filmen.

7/10 

Moulin Rouge (2001)

Christian, en brittisk poet blir kär I en kurtisan från Moulin Rouge. Deras förbjudna kärlek trasslas mitt I en teater, en svart sjuk hertig och Moulin Rouge. Denna film har ingen ”lyckliga i alla sina dagar”-slut.

Älskar filmen (kanske för att jag är kvinna)! Nej, men älskar att sånger från 1900-talet har blandats i scener från 1800-talet. Det som fick mig ännu er att gilla filmen var att filmen hade ett sorligt slut (blame my finnish side), äkta känslorna som jag fick av sångerna, samt galenheten. Mina kvinnohormoner gillar.

Ett litet tips till pojkarna: se denna film med er flickvän, hon kommer gilla det(om hon gillar romantiska filmer)

8½/10 

Framtidsplaner för bloggen

Hej,
 
Jag har igen vart helt fast igen med skolsaker och jobb. Därför har igen bloggen vart på en liten paus. Har skrivit ett fredagsfilminlägg till er som jag schemalagt. 

Det som jag nu i fortsättnig strävar till är att varje fredag skriver jag om 2 filmer jag sett under veckan, men dessa första har jag översatt från min internationella blogg (bergrevealed.com). Orsaken varför jag skriver inte mer så mycket på den är för att den crashar typ hela tiden, så när tiden är inne och domänen stängs, flyttar jag den här till blogg.se. Jag är jätte besviken att detta inte fungerade som jag ville, men somtur lär man sig vad som fungerar.

Så vad kommer jag att göra för ändringar på hösten?
 
1.Denna blogg blir bergrevealed.com, vilket leder till att denna blogg kommer att skrivas antingen både på svenska och engelska, eller enbart på nåndera. Egentligen tror jag att jag kommer fortsätta med svenska, utom om andra önskemål kommer fram.

2. Inom kort börjar jag med "Music monday" med start med gamla inlägg jag skrev på bergrevealed.com (första översätter jag under v-slutet)
 
3. Mer inlägg (fashion, mat, bantning etc.)
 
4. Ett helt ny design, vilket betyder att jag måste lära mig använda photoshop (äntligen)
 
5. YOUTUBE! Redan förra året började jag experimentera med youtube, men har inte än riktigt fått greppet i editering, men tanken var att via video gör jag mer personliga inlägg genom att vara mig själv. Dessutom älskar jag att spela, så varfr inte visa mina reaktioner..(brukar så gott som skrika till TV:n när det inte går som jag vill)
 
Nåja, det var vad jag hade i planerna, så iaf. två gånger i veckan kommer det inlägg, alltså måndag och fredag. 

Nu måste jag tillbaka till mitt nördande, har sjuk stor lust att spela FF13(final fantasy)
 
Puss & Kram
 

Friday movie night [West side story & Sound of music]

West side story (1961)

West side story är berättelsen om en ung man som blir kär i en flica från rivalgänget. Låter detta alls bekant? Joo filmen är en ”modern” filmatisering av urgamla historien om Romeo och Julia. (orsaken varför ordet ”modern” är inom citationstecken är för att filmen nu är över 50 år gammal).

Jag har ingen aning vad jag tyckte om filmen, eller joo jag vet att jag ville bara somna. Hatade alla dansscener som kom varje tredje minut. Jag är medveten om att denna är en klassiker och fick en Oscar staty 50 år sedan, men från min synvinkel ville jag bara, som jag tidigare skrev, somna.

3/10

 

Sound of music (1965)

Som ni ser från filmerna jag valt denna vecka, har jag en liten 60-tals tema på gang. Sound of music är berättelsen om en nunna som lämnar sitt kloster för att bli barnskötare för en officers barn. Så som förväntat blir dessa två kära.

Denna film gillade jag, vet inte om det är för den mörka Nazi delen, eller vad det är, kanske för att en av mina favorit kvinno skådesspelare är med i filmen (Julie Andrews).
Det jag alltså mest gilla med denna film var att den var så positiv, även om den har sin mörka underton i sig. Sångerna snurrar säkert nu i en vecka i mitt huvud.

Måste dock påpeka att ca 3 timmar måste reserveras för att se filmen.

8/10

RSS 2.0