Saturday movie day [The Avengers & Skyfall] part 2

Jag fortsatte vara otroligt nördig och såg The Avengers och (äntligen) Skyfall.

The Avengers
(OBS! baskunskap av Iron Man, Thor, Captain America och Hulk krävs)
Nick Fury från S.H.I.E.L.D söker upp en grupp av superhjältar för att hjälpa bekämpa ett hot för hela mänskligheten.
(Typisk superhjälte film)
 
 
Jag skratta otroligt mycket i denna film, och skamfullt nog blev jag litet kär i Loki(Tom Hiddleston). efter denna film kommer jag verkligen se Thor: The Dark World, bara för att se Loki.
(Berg falling again for the bad guy alert) 
 

Blev förvånad hur mycket jag gillade filmen, var 100% säker från början att jag skulle hata den, I was wrong. 
Var verkligen imponerad att dessa karaktärer passa ihop i en och samma film.
 
8½/10
 
Skyfall

MI6 är under attack och James Bond är den som får investigera attacken. Här får man verkligen se vad M betyder för Bond.

 
Har inte vart hemskt nöjd med Daniel Craig versionen av Bond, men denna kommer nära min bild av James Bond. Det jag gillade var att man fick en liten blick in i James Bonds barndom, vilket man inte sett sedan Goldeneye. 
Inte går denna ännu riktigt i kategorin av James Bond förut, men kommer otroligt nära Ian Flemmings version av James Bond.
About helt by the way om ni inte har levt under en sten har ni nog hört Adeles Skyfall, verkligen en James Bond sång värt att nämnas

7½/10

Italien..?

Som flera av er vet flyger jag varje år till Italien för att se min bästa vän Johhen.
 
Detta år är udda för mig, för att jag har ansökt en längre semester, vilket betyder att jag har hela juli oplanerad. Jag sitter för tillfället och diskuterar om jag skulle vara en längre tid i Italien, alltså hela 2 veckor. Jag måste dock spara en sjuk mängd pengar för att få min vilja igenom. Hoppas verkligen jag klarar av att spara. 

 
Alex var inte hemskt nöjd med mitt val, jag vet att han kommer sakna mig. Dessutom vet jag vad som har gjort honom så osäker, han är ju konstant rädd att jag skulle hitta någon annan. BAH! Så som om en italienare skulle få mig att lämna bästa mannen i världen. 
Okej, jag vet att mina berättelser snurrar runt historier om vårt drickande och hur en del faktiskt intensivt försöker ragga på mig, och blir total nobbade. 
 
Diskussionen sluta nog ändå med att han gick med på mitt val, hoppas vännerna i Italien tycker samma. 
 
xoxo
 
 
 
 

Saturday movie day [Star Wars episode 2 & 3] part 1

Jag lovade ju att idag skall jag skriva om fyra filmer, så skriver dem i två delar. ena kommer nu när jag äntligen sett dem och den andra kommer när jag sett de två andra filmerna (pausade en film för att skriva detta).
 
Star Wars episode 2: Attack of the Clones

Senator Padmé försöks assassineras och Obi-Wan Kenobi får uppdraget att investigera händelsen. Under sin investigering hittar han en clon armé som hotar hela deras värld.

Okej, igen händelsen i ett nötskal. Faktummet är att jag sett denna film helt för många gånger i mitt liv att kunna förklara filmen vettigt.
  
 
Okej jag är visuellt imponerad av filmen, tänk hur många timmar de har jobbat med datoranimationen. Jag älskade den där lilla romansgrejen, och jag älskade att Yoda visas mycket i filmen.

Filmen stör mig ändå, för att jag tycker att en del grejer är onödiga scener som har ingen betydelse för filmens flöde. Jag gillar inte Hayden Christensen som Anakin, helt för "emo" för rollen.

7/10
 
Star Wars episode 3: Revenge of the Sith
Tack vare sith lögner blir Anakin Jedi ridarnas fiende, vilket blir hans sista steg mot mörka sidan.

Nämen va, slutar det såhär? Okej joo jag viste att detta hade inget lyckligt slut, men måste Anakin vara så dum? Helt som om en tonåring bara klagar om hur skit ens liv e och skyller sina handlingar på det. Stackars Padmé. 
 
Så nu vet jag sagan om Darth Vader, kan inte säga jag blev speciellt nöjd med hur allt gick till, men fick iaf mitt slut. 
 6½/10

Nu när jag äntligen är i slutet av alla 6 filmer vill jag dra en liten slutsats om serien. Jag tycker att dessa filmer har nog gjort ett intryck i filmvärlden och har nog vart märkvärdiga i sci-fi genren. Visuellt är den nyare trilogin mycket mer imponerande, otroligt talanterad dator grupp.
 
I kategorin vilken av dessa två trilogier är bättre, måste jag nog säga att jag gillar mer originaltrilogin från 70/80-talet, de har mer småhumor i dem och i helhet bättre kemi mellan skådesspelarna. Kanske faktummet att originaltrilogin har mer positivitet och hopp i sig, OCH faktummet att Hayden Christensen inte är med i dessa filmer (i really dislike that actor).
 (bjuder på en bild på min älskade Darth Vader klocka)
 
MEN jag är en nörd, och älskar dessa 2 trilogier mer än alla andra trilogier förävigt!

xoxo (The Star Wars nerd)
 

Friday movie night update.

Hej,
 
jag är en otroligt lat varelse så jag orkar inte skriva idag min friday movie night. För att jag är lat måste jag imorgon skriva om fyra filmer. Dessutom skall jag påriktigt skriva mer på bloggen bara jag får lite liv i mig.

Hörs senare (eller imorgon)
 
 
 

Lazy sunday

Jag har varit lat idag så jag har prickat av min lilla lista av osedda filmer:

 
Bjuder på en psykopatisk webcam bild, haha :D

Så idag har jag sett på Rush, Flight och Despicable me 1 o. 2. Dessutom skall jag ännu pricka av en del andra filmer jag har i hyllan. Filmnörd? Joo det är jag.

Får se när min hjärna vill sova inatt.

puss & kram
 
 

Inredning

Jag har helt för länge försökt få mitt hem och se ut som ett "sofistikerat vuxenhem", nyligen såg jag på mitt resultat och var inte nöjd. 

Vet ni den där känslan ni får när ni kommer hem och känner er att ni inte är hemma? Det kände jag, så efter en diskussion med sambon bestämde vi oss att bry blanka fan i vad andra tycker och började helt om från början.

Nu börjar vårt hem se ut som VÅRT hem, med bara små ändringar.

 
Nya duschgardinen till ära av vår kärlek till skräckfilmer(den göms bort när vi har barn som gäster).

 
TETRISLAMPA!!? HELL YEAH! Bästa köpet i Februari! Är super nöjd med lampan, den verkligen visar vår kärlek till videospel, och är supermysig på kvällarna.

 
Darth Vader klockan, var perfekt ovanför TV:n. 

 
Okej, så dessa måste jag föklara. Den vita lilla figuren kallas en Moogle, och är känd från Final Fantasy videospelen. Alex gav den till mig till äran av vår 5 års förlovningsdag (nu i fredags 14.3). 
Jag köpte draken nyligen, och den är rakt från Toy's R Us och är av serien LEGENDS, orsaken till detta köp var att jag älskar drakar.

So that's it (for now), har även på sista hyllan min Garfield, så varje hylla har en representant från mina favoriter(och Alex favoriter också). Alex var otroligt nöjd med lampan och draken, min lilla spelnörd/filmnörd gillar.

(Okej, när en av mina vänner såg detta tyckte hon att vi var bara barnsliga, och tycker att vuxna människor inte skall hålla på med detta. Jag tycker att vårt hem är vårt hem, och det betyder att VI bestämmer hur det skall se ut, små söta saker gör oss inte mindre vuxna.)

Uppdaterar alltid när vi får en del gjort..

P.S. Omg, vi har över 1000 filmer/serier!

xoxo
 
 



 
 

Dagens make up

Blev idag inspirerad att prova min eyeliner från Isadora, samt min mascaraa från Loreal. Blev nästan nöjd med resultatet.


 
Lite suddig bild, men herrigud, nästan lyckad linje! Hade tydligen lite råddat, men hey, har nyligen börjat öva.


 
Helt btw, vad har hänt med mitt öga när jag tog bilden? Inte har jag sådär gröna ögon inte!

Som sagt var jag verkligen nöjd med mitt resultat. Kanske jag skall prova använda mer eyeliner i framtiden? Nu tänker jag byta ut lakanen, och sedan förflytta mig till drömlandet. 

Ha en trevlig lördag!
 


 

Dumb things Berg says

Jag för kanske 3 minuter sedan pekar på min sambos hår och säger:

"Du har såndän rasvapallo"
 
Rakt översatt skulle detta betyda:

"Du har en såndän fettboll"
 
Vad jag menade:

"Älskling, skulle det inte vara på tiden att gå till duschen"

Jag MÅSTE lära mig att prata ordentlig svenska!

 

Tillbaka (men vet inte hur länge)

Som jag skrivit tidigare är jag alltid inte inspirerad (är för lat) att uppdatera bloggen, det hör litet till min personalitet. Ibland känner jag att jag skall skriva, men när jag sätter mig vid en dator ser jag mer på katt videon på youtube än skriver ett ord. 

Dessutom har jag inte vetat vad jag vill skriva. Joo jag kan vara personlig och skriva varenda en minut av mitt liv, men ibland känns inte det heller bra. Jag menar, en del av mig vill jag hålla till mig själv, så som när jag känner mig utmattad och oinspirerad.
 
 
HUPS! (gammal bild från about 2012)

Jag har en del inlägg nu som jag pantat på, och kommer tidsinställa en del nu under veckoslutet. Jag har fått tillbaka en del av min inspiration, och hoppas jag nu under detta år blir mer aktiv med mitt bloggande. Känner att detta är min lilla dagbok var jag själv får skriva om vad JAG vill. Ingen censur (utom i min lilla hjärna).
 
Nå försöker nu vara mer aktiv.

Puss & Kram
 

Friday Movie Night [Star wars episode 6 &1]

Star Wars Episode VI, Return of the Jedi
 
Luke försöker desperat få sin far till ljusa sidan medan rebellerna försöker kämpa mot emperiet.

Handlingen i ett nötskal?

Jag har inget mer att skriva om handlingen, känns som om jag skulle bara rabbla upp ord om jag skriver mer. Jag som vanligt gillar denna film(Star Wars nörd, helloo!), men jag blev otroligt störd på en del saker.
1. Alltså varför skall de döda dom där söta nallebjörnarna?
2. I vilket skede hade nallebjörnarna(ewoks) tid att fläte prinsessan Leias hår?
3.Varför i blu-ray versionen har de nytt ut original Anakin Skywalker, Sebastian Shaw, till Hayden Christiensen??
4. Bästa klonerna i världen? (nördarna vet vad jag menar)
5. Så ni lärde inte med första gången att INTE lämna stora hår i dödsstjärnan? 
 
Okej, kanske jag är nu mer kritisk än jag var med de två första episoderna, men jag gilla faktist dem mer än denna.
7½/10
 
Star Wars Episode I, The Phantom Menace

Medan två Jedin flyr sina fiender hittar de en ung pojke med otrolig styrka. De tror han är den vars öde är att hämta fred i galaxen, men en ond Sith lord har andra planer.
 
Efter en lång väntan kom George Lukas äntligen ut med en förtsättning till trilogin, var han visar berättelsen före original trilogin. Jag är inte ensam med att säga att han smått misslyckades.

Problemen lisade:
1. Jar Jar Binks
2. Dålig barn skådesspelare (sorry Jake Lloyd)
3. Den där känslan du får när du inte riktigt vet vad någon talar om
4.Keira Knightley?? KEIRA KNIGHTLEY???? alltså va hon i denna film (challenge, gissa vem hon var i filmen)
5. Helt för många film clichéer.
Är det verkligen möjligt att jag inte riktigt gillar denna film, näh fortfarande värt att se, här kommer en del grejer ni måste veta till de två "sista" delar i trilogin.
6/10

RSS 2.0