I musikskolan

Hej, jag är nu i musikskolan i Rom som min väns sambo äger, de har lektioner så jag tog för mig att sitta vid deras macbook och skriva ett kort blogg inlägg. Tyvärr har jag inga bilder idag för att alla bilder är på kameran och har ingen sladd.
 
Har haft super kul redan, och somtur stannar jag ända tills måndag. Nu måste jag tydligen hjälpa till med nåt, hörs senare!
 
Ska skriva igen senare, jag lovar!
 
 

Morgoninlägg i Casperia

Vad är inte bättre än att vakna till denna utsikt:
 
Seriously! Jag menar jag bryr inte ens om min lilla baksmälla jag har p.g.a gårdagens lilla "Welcome to Italy" firande jag hade med mina vänner här. Jag är så lycklig att jag kan vara igen med en av mina bästa vänner :)
 
idag gäller en liten roadtrip till Rocchettine, bilder får ni se nästa vecka. Eller jag skall försöka ta en eller två bilder med min iPhone så att jag har nåt att visa. 
 
Nu är det lunch tider faktist redan så vi äter nu , och sedan startar vi. skriver igen senare idag!
 
Ha en lugn och skön söndag!
 
 

Morgonmål på Helsingfors-Vanda flygfält

Tjohejssan!
 
Nu har dagen äntligen kommit när jag flyger till Italien! Är så hypad att ni kan inte tro heller. Sitter nu på ett café, men tyvärr minns jag inte namnet på det, men mellan gates 15a och 14a, jätte bra café så hoppas om ni landar här kan prova :)
 
 
Tog en skinkbatong, och en latte, sjukt gott!
 
Nu skall jag njuta i en timme sedan sker det panikattacker på flyget. Inte roligt att flyga ensam.
 
 Hoppas ni har en super rolig lördag(jag vet att jag har)
 
 

Den finlandssvenska ordboken

Tänkte dela med mig litet olika ord som vi finlandssvenskar har vilka inte finns i rikssvenskan. (Vissa kommer från olika dialekter)
 
Kiva=   Trevligt/Skoj
Pulibisi=  Alkoholist (vanligvis den som sitter vid parkbänken)
Keppa(östnyländska)=   Gå
Rööki=     Tobak
Sippa=  Gick sönder
Byka=    Tvätta kläder
Bygel=   Klädhängare
Fillare=        Cyckel
Butka=      Fängelse
Dorka=        Korkad
Högsvenska=   (Finlands)Svenska utan provinsiella särdrag(ingen dialekt)
Id's=    Är du snäll och
Jännä=    Intressant/Skoj
Konde=    Grabb/Kille
 
Bara som exmpel. Tänkte att ni ibland int kanske förstår mig, men jag anser att om ni inte förstår kan ni ju fråga, eller?
 
 
 
Här får ni världens mest irriterande sång om finlandssvenskar.
 
"Ja e fi-fi-fi-fi-fi-fi-FINLANDSSVEEEENSK!!"
 

Vadärdetfördagidag? (Inför resan update)

Hej,
 
blivit litet tyst på bloggen bara för att jag inte orkat. Så vad har hänt?
 
Joo jag har spelat "nya" ps3 spelet som vi skaffat via playstationstore. Orsaken till att jag kallar det "nya" är att jag blev introducerad till spelet förra året när jag var i Italien för att hälsa på min vän, men var fr mes att spela det. Så nu kanske ni undrar vilket spel, joo "The Walking Dead" spelet som kom i olika episoder, alltså ZOMBIES!!!!

Jag är fortfarande helt för mes för spelet, hälften av tiden skriker jag "hjälphjälphjälp omgomgomg!!!!!!!!!!!" medan min sambo skriker åt mig "Satan käring FOCUS!"
Jätte bra spel och vi båda är helt in i det, ganska bra för ett point and click spel.
 
Annat jag gjort är förberädelse för min kommande resa. Så vad har jag gjort på den fronten:
 
Som ni ser har jag inte kommit långt. Jag har skaffat nya hrlurar så att jag inte stör någon med min musik, samt mina filmer som jag lagt på min ipad. Ett stor måste var nya inläggningssulor till mina ballerinas, jag kommer att vara barfota i dem, och då blir lukten...ja ni vet, därför skaffa jag sulor som har en liten hint av doft.
 
Ett måste på make-up sidan är en ny mascara, har aldrig provat denna, men min vän tycker den är bra så skall prova den, alltså Maybellines rocket. Ett annat måste var att skaffa bb-cream istället för den jag har nr. Problemet med min nuvarande foundation är att den fungerar 1000 ggr bättre på vintern än på sommaren, nu klimppar den til sig och känns som ett övertjockt lager på ansiktet som  inte på något sätt är jämt. Hoppas mejken är bra.. skall testa dem idag så senast imorgon ger jag en analys om dem.
 
Hörde nyss att min tvättmaskin har slutat snurra så måste sätta tvätt och torka.
 
Hörs snart igen!
 
 
 

Tatuering...?

Jag har börjat tänka på om jag skulle skaffa en tatuering, en liten bakom örat. Jag har faktist tänkt på detta redan i flera år, men är helt för mesig med nålar för att kunna skaffa en. Dessutom är jag totalt freaked out att nåt går fel och jag blir en av dessa screwups:
 
http://www.shittytattoos.com/wp-content/uploads/2011/11/GIRAFFE.jpg
face tattoo
 
Helt bara som exempel, aldrig att jag skulle skaffa just dessa men tänk om jag skaffade...bläh!
 
Nu skall jag börja med en ny sak!
 
Ha de bra!
 
 
 

Videoblogg

Är jätte lat på att skriva idag så har en liten updateringsvlog till er:
 
 
(Joo jag skrattar som en retarde hyena)
 
Hoppas ni haft en bra dag!
 
 
 

Pirr i magen

Har idag en sådan dag att jag har totalt blivit galen. Mina arbetskamrater säger att det beror på att jg vet att min semester börjar på fredag. Kanske det, men mer är det pirr för min resa.
Jag är bara rädd för detta:
 
Vad om detta händer till mig och jag blir platt som en pannkaka? Om ni inte visste så är jag grymt flygrädd, därför har jag ett problem. Dessutom blir min sambo hemma i Finland, så jag flyger ensam!
 
Jag är 75% säker på att inget händer, men det ändrar inte på faktummet att jag är grymt flygrädd.
Nå det är ännu 10 dagar kvar till min Italien resa, så kanske jag hinner peppa mig tillräkligt före resan.
 
Nu skall jag snart och sova!
 
Natinati!
 

Countdown

Jag har nu i redan 2 veckor haft countdown med Johhen(vännen jag bor hos i Italien) tills när jag är där. Vi kam inte väntta att se varandra efter ett halft år. Johhen är en av de få vännerna jag kan vara länge utan men när vi träffas är det som om de vore igår.
Jag och Johhen ett par år sedan
 
Äääh!!!!!!! Jag vill nu!
..jo mina inlägg kommer nu i två veckor handla mycket om detta!
 
Vi hörs senare!
 
 

Italien om 12 dagar!!!

Kan inte väntta längre på min kommande resa till Italien. Detta är en årlig resa varje Juli när jag reser till Italien för att träffa min bästa vän samt random italienare. vi har grymt mycket planerat för min 9 dagars resa och jag kommer vlogga så in i *****. 
 
Dessutom kommer jag se hennes rockare och hoppas på att se litet vad han håller på med just nu. Skall försöka blogga nu varje dag, men skall se hur det går.
 
Mest vänttar jag på att få shoppa!
 
 
Vi skall till en fashion outlett i Firenze, liten roadtrip.
 
Skall nu vara duktig flickvän och laga mat, måste ju kompensera nu för kommande 9dagars frånvaro, hehe.
 
Hoppas ni har det bra!
 

Jag är tillbaka!

Så det tog mig sjukt länge att komma tillbaka till bloggvärlden, men nu är jag äntligen tillbaka. Hade helt för mycket skolstress för att orka med nåt annat. 
 
 
 
Jobbet är nu så långt att jag har bara en vecka kvar av jobb och sedan börjar min efterlängtade semester. Dessutom skall jag flyga till Italien om 2 veckor för att hälsa på min bästa vän så är sjukt hypad för det :)
Nu skall jag göra en video var jag förklarar vad jag gjort på sistone, än en gång på engelska, men sätter textning åt er på svenska ifall ni blir helt för störda på min dåliga engelska. 
 
Ha en superskön söndag!
 
RSS 2.0